tisdag 17 augusti 2010

Recept på Pajen

Bacon & Kantarell Paj

för 5-6 personer

Ingredienser
Pajdeg:
8 dl vetemjöl (det borde funka lika bra med fullkorns mjöl eller liknande)
4 tsk bakpulver
100 gr margarin
Ca 3 dl mjölk (2,5 dl räcker)

Fyllning:
600 gr förvällda kantareller
2 paket bacon
1 stor gullök

Äggstanning:
3 st ägg
2 dl mjölk
Svartpeppar

Gör så här
Slå mjölet i en stor bunke, tillsätt bakpulver.
Blanda noga.
Klicka i tärnat margarin.
Smula det noga.
Tillsätt mjölken, lite i taget till en smidig deg.
Tryck ut i en ungsfastform.
Nagga med en gaffel.

Fräs lök, kantareller och bacon.
Slå allt i pajskalet (OBS ska inte förgräddas)
Slå över äggstanningen.
(Hyvla över lite ost)

Grädda i ung i ca 40 minuter i 200 grader.
Servera med Cream friach och en enkel grönsallad.

Lycka till!

Nästa gång ska jag nog ha i lite vitlök i backon, lök och kantarellblandningen och blanda i lite sweet chihisås i cream fraichen. :)

Inga kommentarer: